Vlastnické přeměny v bývalé NDR. - Urban, Luděk
Privatizáciou podnikov v bývalej NDR je preverený zvláštny úrad, ktorý má v správe okolo 8 tisíc podnikov. Budúcnosť podnikov môže mať tri podoby: podnik môže byť privatizovaný bez zvýhodnenia zamestnancov a bez kupónov, reštrukturalizovaný (príprava do nových konkurenčných podmienok), alebo likvidovaný.