Warunki i szance polskiej prywatyzacji. - Kaleta, A.
Juhoslovanské, francúzske a britské príklady privatizácie. Koncepcia ľudového kapitalizmu a jeho smery vývoja vo svete. Úloha štátu v Poľsku a cudzine v procese privatizácie. Podmienky urýchlenia privatizácie - daňové úľavy, využívanie privatizovaných prostriedkov, financovanie privatizácie, úvery a ich záruky, predaj podnikov zahraničným záujemcom.