Naše možnosti budou spíše horší. - Dvořáková, D.
Prognózy významných zahraničných inštitúcií pre obdobie 90. rokov predpokladajú udržanie, dokonca i mierne zrýchlenie hospodárskeho rastu. Tempá rastu budú v jednotlivých teritóriách (v rámci vyspelých krajín) rozdielne. Charakteristika vývoja v krajinách západnej Európy, v Japonsku, USA a v rozvojových krajinách. Charakteristika vývoja jednotlivých priemyselných odvetví. Zhoršenie predpokladov uplatnenia čs. tovarov na svetových trhoch.