Ješče raz o kollektivizacii. - Gregori, P.
V stati významného amerického ekonóma P. Gregoriho sa charakterizujú prakticky všetky základné pohľady súčasnej sovietológie na komplex problémov spojených s kolektivizáciou poľnohospodárstva v ZSSR. Používa sa kategoriálny aparát a inštrumentárium západnej vedy. Kolektivizácia v ZSSR je hodnotená kriticky ako proces prinášajúci malé výsledky a slabo ekonomicky zdôvodnený.