Revealed preference tests of nonmarket goods valuation methods. - Adamowicz, W.L
Použitie teórie "odhalených" preferencií na testovanie teoretickej konzistencie metódy oceňovania netrhových tovarov. Testovanie voľby cestovania za rekreáciou s axiomou racionálnej voľby, pričom sa vypočítavajú dopravné náklady a hodnota cestovného času. Odvodzovanie cien za rekreáciu, ktoré sa zahrňujú do údajov o spotrebe a rozpočte. Zohľadňovanie niektorých odchýlok od racionálnosti.