Turistička industrija i zemlje u razvoju. - Nikolic, D.
Do r. 2000 sa zúčastní medzinárodného cestovného ruchu cca pol miliardy ľudí (teraz cca 350 mil.). Rozvojové krajiny majú možnosť takto získať nemalé devízové prostriedky. Organizovanie ponuky v oblasti turistiky. Príprava pracovníkov v odvetví turistiky. Činitele ovplyvňujúce dopyt a spotrebu turistov - príjmy z turistiky.