Mirovyje ceny i vnutrennij rynok. - Gel'vanovskij, M.
Rast úlohy ceny ako faktora formujúceho trhy a jeho príčiny (vedeckotechnický pokrok a rýchla výmena tovarov, riziko pri zavádzaní novej produkcie). Porovnávací základ pre ceny v ZSSR a jeho problémy. Administratívne stanovovanie cien a tvorby cien na svetovom trhu. Protirečivý charakter vplyvu svetových cien na ekonomický rozvoj krajín.