Kupovna snaga i turizam. - Žižmond, E.
Údaje o cestovnom ruchu Slovinska dokazujú, že pokles počtu návštevníkov trvá. Príčinou sú vysoké ceny a kurz dinára. Porovnanie úrovne zárobkov v Slovinsku, Rakúsku a v Taliansku. Prepočty kurzovej hodnoty dinára: kúpna sila obyvateľa Slovinska sa pohybuje medzi 33 perc. až 37 perc. v porovnaní s Rakúskom alebo Talianskom. Juhoslávia už dávno stratila niekdajšiu výhodu lacného pobytu a lacných nákupov.