Nový model regulování v Evropských společenstvích v souvislosti s vytvářením jednotného vnitřního trhu. - Tíkal, S.
Uplatňovanie koncepcie založenej na vzájomnom uznávaní národných regulátorných opatrení pri vytváraní jednotného vnútorného trhu. Požiadavky na vyrovnávanie rozdielov v daňových sústavách členských štátov Európskeho spoločenstva. Centralistická koncepcia výstavby hospodárskej a menovej únie.