Zlý džin liberalizace? - Simonian, Aram
Rozsah a kvalitu obchodnej siete v trhovej ekonomike určujú spotrebitelia tým, ako sú ochotní v cenovej polohe akceptovať ponúkané obchodné služby. Pri neexistencii účinnej konkurencie obchodu môže dôjsť k nadpriemernému rastu obchodného rozpätia. Tomuto rastu možno čeliť administratívnou reguláciou, alebo podporou expanzie súkromných obchodných jednotiek.