Cena zahraničně obchodního protekcionismu. - Urban, J.
Protekcionistické opatrenia, chrániace určité odvetvie ekonomiky, majú celé spektrum ďalších ekonomických dôsledkov. Charakteristika hlavných foriem obchodných bariér a hlavných kvantifikovateľných ekonomických dôsledkov dovozných obmedzení na spotrebiteľské ceny, zahraničný obchod, investície, na konkurenciu a trhovú štruktúru a zamestnanosť v chránenom odvetví.