Globalizacija trgovinskih zona. - Milenkovic, V.
Medzinárodné obchodné vzťahy nadobúdajú nové formy: doterajšie izolované trhy jednotlivých štátov sa spájajú a získavajú formu celokontinentálnych trhov. Príklady: EFTA, USA a celá Lat. Amerika, EHS a východná Európa. Cieľom spoločných rokovaní zástupcov Mexika s USA a Kanadou je vytvorenie jednotnej, celoamerickej zóny slobodného obchodu.