Mezinárodní obchod strojírenskými výrobky a postavení Československa. I část. - Touš, O.
Údaje o raste strojárskej výroby vo svete za posledných 20 rokov. Najrýchlejší rast v rozvojových krajinách a netrhových ekonomikách. Zvyšovanie podielu strojárskych výrobkov na celkovom svetovom obchode v posledných rokoch. Teritoriálna štruktúra svetového vývozu strojov. Hodnota svetového strojárskeho vývozu. Prognóza vývoja strojárskeho vývozu a dovozu do r. 1995.