Rasčotno-kreditnoje obsluživanije vnešneekonomičeskoj dejatel'nosti predprijatij. - Chapov, A.
Nový finančný mechanizmus zahranično-obchodnej činnosti podnikov. Formovanie optimálneho modelu vzťahov medzi podnikom a rozpočtom v exportno-importných operáciách. Organizácia platobno-úverových služieb zahranično-ekonomickej činnosti podnikov. Zvláštnosti valutového plánovania podnikov, ktoré realizujú samostatnú zahranično-ekonomickú činnosť.