Sovetskij eksport toplivno-energetičeskich tovarov. 1. - Jeršov, Ju
Jednostranné zameranie sovietskeho exportu na naftu a plyn a jeho závislosť od výkyvu cien na svetových trhoch. Nedostatky v tvorbe cien nafty na vnútornom trhu a vplyv cien na problémy efektívnosti a rozvoja naftárenského priemyslu. Ťažba nafty v ťažkých prírodných podmienkach a vplyv na náklady. Rezervy v úspore energie a znižovaní existujúcich strát.