Torgovyj deficit SŠA: teorii i prognozy. - Popov, V.
Vysoký deficit obchodnej a platobnej bilancie USA, prílev kapitálu do USA premenil túto krajinu z medzinárodného veriteľa na medzinárodného dlžníka. Tieto procesy určili hranicu v rozvoji internacionalizácie americkej ekonomiky. Charakteristika názorov troch skupín ekonómov - monetaristov, štrukturalistov a predstaviteľov ekonomiky ponuky - na príčiny problémov, na ich riešenie a na typ štátnej politiky USA.