Vyhlídky vazbového obchodu v ekonomické spolupráci mezi Východem a Západem. - Gwiazda, A.
Rozbor niektorých príčin, ktoré vedú k praxi väzbového obchodu medzi Východom a Západom a osvetlenie výhod a nevýhod tejto obchodnej praxe. Hlavným cieľom rozboru je dokázať nevyhnutnosť ďalšej diverzifikácie spôsobov financovania v ekonomických vzťahoch medzi Východom a Západom a potrebu pristupovať k väzbovým obchodom so znalosťou a bez predsudkov.