Zamke državnih aranžmana. - Ostojic, B.
Investičná činnosť juhoslovanských podnikov v zahraničí. Vybudovali tam objekty, za ktoré im nik nezaplatí. Irak dlhuje cca 700 mil. dol.; na druhom mieste je Lýbia - prehľad. Tá mala platiť ropou - v r. 1990 ešte nedodala nič. Medzištátne hospodárske zmluvy sú najhoršie - dôkazy. Straty, ktoré utrpeli stavebné podniky, nemá kto uhradiť - údaje. Nevedia, ako a kedy sa podarí zdokonaliť platobné podmienky.