Od devizového samofinancování k devízovému trhu. - Neustadt, Alojz
Administratívno-centralistický spôsob riadenia devízového hospodárstva nemal schopnosť stimulácie k vyššej tvorbe devízových prostriedkov. V r. 1989 experimentované devízové samofinancovanie v hospodárskych organizáciách majúcich vzťahy s trhovými ekonomikami a SFRJ. Problémy devízového samofinancovania a nevyhnutnosť vytvorenia vnútorného devízového trhu.