Zkušenosti s uplatněním devizového samofinancování podniků v metalurgicko-strojírenském a elektrotechnickém komplexu. II. část. - Procházková, E.
Skúsenosti z oblasti devízového samofinancovania. Odstraňovanie niektorých negatívnych dôsledkov závislosti platieb za dovoz na devízovom inkase. Normatívny systém devízového plánovania ako jeden z nástrojov racionalizácie objemu a kvality dovozu. Niektoré problémy pri uplatňovaní "záväzného devízového prísľubu". Dôvody prerozdeľovania devízových prostriedkov v rámci hospodárskych organizácií.