Portugalija v JES: puti preodolenija ekonomičeskoj ostalosti. - Konstantinov, A.
Portugalsko sa stalo členom ES 1. januára 1986. Plná integrácia ekonomiky Portugalska do štruktúry ES má byť dovęšená v r. 1996. Charakteristika stavu a reštrukturalizácie národného hospodárstva, preorientácie zahranično-ekonomickej politiky a pomoci zo strany ES.