Tretij mir: ponjatije i real'nost'. - Kostrikov, S.
Zmeny vo svetovej politike vyžadujú určiť nové miesto "tretieho sveta" v nej. Vyjasnenie pojmu "tretí svet". Vyčerpanie revolučného potenciálu narodnooslobodzovacieho hnutia. Využívanie evolučných metód v ďalších premenách. Nevyhnutnosť vytvorenia nových prístupov, metód a mechanizmov vzťahov ZSSR k tretiemu svetu. Návrh riešenia otázok tretieho sveta vychádzajúci z nového politického a ekonomického myslenia.