Problémy německé hospodářské a měnové unie. 1. - Willgerodt, H.
Štátna zmluva medzi SRN a NDR o vytvorení menovej, hospodárskej a sociálnej únie z mája 1990 a problémy hospodársko-politického zjednotenia Nemecka. Problémy prestavby, pokusy o pomoc ekonomike NDR (problém vlastníctva výrobných prostriedkov, daňové opatrenia na podporu odbytov výrobkov NDR, ofenzívna výrobná a odbytová politika, oslobodenie podnikov od dlhov voči štátu, zmena dispozičného práva ku kapitálu v NDR). Psychológia reformy.