Zajištení závazků v novele hospodářského zákoníku. - Štenglová, I.
Potreba rozšíriť možnosti zabezpečenia hospodárskych záväzkov v podmienkach trhového hospodárstva. Zákon 103/1990 Zb. upravil špeciálne zabezpečovacie inštitúty: zástavné právo, zadržovacie právo a ručenie. Vzťahy medzi organizáciami a podmienky pri zástavnom práve, zadržovacom práve a ručení.