Samorzad terytorialny w swietle obowiazujacych i projektowanych regulacji prawnych (stan prawny na 21 czerwca 1990 r.).
Územná samospráva - všeobecné predpisy. Rozsah činnosti a úlohy obce. Obecné úrady. Referendum. Obecná rada. Obecné zastupiteľstvo. Starosta obce. Prednosta obecného úradu. Obecné predpisy. Obecný majetok. Finančné hospodárenie obce. Príjmy obce. Subvencie a dotácie. Združovanie obcí. Dozor nad činnosťou obce. Právne predpisy týkajúce sa územnej samosprávy.