Systém odborné výchovy ve Francii. - Kadečka, J.
Pre systém výchovy je vo Francúzsku rozhodujúce stredné a vysoké školstvo. Stredné školstvo zahrňuje lýceá, špecializované školy a strediská učňovskej výchovy. Charakteristika jednotlivých stupňov univerzít: majster, magister a doktor. Vysoké školy sú výberové s obmedzeným počtom študentov. Konštituovanie a financovanie kontinuálnej odbornej výchovy a úloha regiónov.