Generel nadregionálního územního systému ekologické stability Čech, Moravy a Slezska. - Míchal, I.
Úvahy o ochrane vybraných ekologicky významných krajinných prvkov s relatívne stabilnými a stabilizujúcimi ekosystémami. Kritéria pre vytváranie biocentier nadregionálneho systému. Teoretické východiská pre určovanie biokoridorov (bariéry šírenia organizmov, biogeografické podklady, funkčné a priestorové požiadavky), právne zabezpečenie ÚSES.