Životní prostředí. - Brcháňová, M.
Štatistické údaje o stave životného prostredia. Emisné znečisťovanie ovzdušia. Imisie vo vybraných lokalitách. Znečisťovanie tokov. Poškodenie lesov emisiami. Vývoj ničenia lesov v Európe. Flóra, fauna a chránené územia.