Súčasné problémy matematického modelovania v podnikoch. - Unčovský, Ladislav
Kritika súčasného stavu a vývoja matematického modelovania v podnikoch v ČSFR. Potreba nových prístupov v oblasti matematického programovania, v teórii stochastických modelov a v aplikácií metód štatistiky pre podporu rozhodovania na úrovni podnikov. Výsledky prieskumov v USA. Skúmanie 28 metód a rozšírenie aplikácie kvantitatívnych metód.