Vodárenská nádrž Turček - áno, alebo nie? - Kovačovský, Jozef
Cieľom súboru stavieb vodárenskej nádrže Turček je zlepšenie bilancie zdrojov pitnej vody pre obyvateľstvo, priemyselnú a poľnohospodársku výrobu. V súvislosti s protestami na začatie stavby sa vykonala expertíza prietokových pomerov na sútoku Turčeka a Turca, ktorá preukázala, že nedôjde k negatívnemu vplyvu na krajinu v oblasti Martina.