K hodnocení nákladovosti provozu a efektivnosti vyřazování nákladních automobilů. - Navrátil, M.
Nutnosť zvýšiť produktívnosť dopravných operácií v poľnohospodárskej výrobe daná stálym poklesom pracovníkov. Nízka úroveň organizácie a riadenia dopravných prostriedkov a ich nevyhovujúca štruktúra. Hodnotenie nákladovosti prevádzky dopravných prostriedkov. Problematičnosť stanovenej životnosti vozidiel.