Nizozemské mléčné království. - Zadražil, K.
V Holandskom kráľovstve je asi 135 tis. fariem. Na výrobu mlieka sa dnes špecializuje 50 tis. fariem. Farmy sú prísne špecializované. Počet fariem a dojníc klesá, ale užitkovosť dojníc sa zvyšuje. Mliekarstvo predstavuje vysoký počet pracovných príležitostí. Jeho vývoj bude závislý od možnosti spoločného trhu ES.