Utopija pojela ovce. - Ilijin, M.
Juhoslovanské poľnohospodárstvo možno hodnotiť aj podľa úrovne chovu dobytka. Zruinované dobytkárstvo je výsledkom 45 ročného administratívneho riadenia poľnohospodárstva - údaje, prehľady za r. 1984-1990. Dobytkárstvo ostáva činiteľom, ktorý motivuje dlhodobý rozvoj poľnohospodárskeho podniku. Príklad rozvoja rodinnej farmy v Nemecku - riešenie jej ekologických a ekonomických problémov.