Funkce kontrolorů v podnikovém řízení. - Wagenaar, R.B
Funkcia kontrolóra v podniku vyplýva z potreby mať systematickejšie riadenie svojich finančných a ekonomických záležitostí. Rozdiely medzi funkciou kontrolóra, pokladníkom a hlavným účtovníkom. Podiel kontrolóra na príprave rozpočtu. Poradenská funkcia kontrolórov pre vrcholové riadenie. Kontrolór mení dáta na použiteľné informácie pre rozhodovanie.