K problematice kontroly v podnicích se zahraniční majetkovou účastí. - Degen, V.
Oblasti a formy podnikania, ktoré môže mať podnik so zahraničnou majetkovou účasťou (podľa zákona č. 104/1990 Zb. o akciových spoločnostiach, zákona č. 101/1963 Zb. o právnych vzťahoch v medzinárodnom styku a podľa zákona č. 103/1990 Zb., ktorými sa mení a dopĺňa hospodársky zákonník). Kompetencia bývalého Výboru ľudovej kontroly ČSFR, terajšieho ministerstva kontroly (objasnenie vplyvov novely kompetenčného zákona uskutočnenej zákonom č. 297/1990 Zb.).