Management: intuice či metoda? - Urban, J.
Úspešný firemný management sa opiera o päť základných pravidiel: predvídanie, organizácia, vedenie, koordinácia a kontrola. Uplatňovanie pravidiel v praxi. Predbežné štádium efektívneho riadenia spočíva vo vymedzení jednotlivých funkcií, ďalšie štádia v určení cieľov, rozdelení zodpovednosti, koordinácii činností a v sledovaní odchyliek.