Zur Einheit und Wechselwirkung von Strategie, Innovation und Organisation. - Peran, M.
Strategické problémy riadenia podniku vystupujú do popredia v podmienkach trhového hospodárstva, čo vyplýva z potreby adekvátnej organizácie podniku. Predovšetkým od začiatku 70. rokov možno vo vyspelých krajinách pozorovať odklon od teórie managementu k praktickým problémom riadenia a organizácie koncernov.