Otazníky nad vedením akciové společnosti. - Malý, Milan
Vedenie štátnych účastinných spoločností má často za cieľ konzervovať staré štruktúry pod novým vedením. Čs. zákon o akciových spoločnostiach sa nepriblížil k medzinárodným štandardom. Zatemňuje postavenie a úlohy majiteľov a profesionálnych manažérov, zamieňa funkcie dozorčej rady a predstavenstva, čo umožňuje nesprávny vývoj čs. účastinných spoločností.