Rizikový kapitál a daňová politika. - Klačanský, Ivan
Mechanizmus poskytovania rizikového kapitálu (venture capital) v rozvinutých trhových ekonomikách súčasnosti. Podstata rizikového kapitálu (kapitál zameraný na technický rozvoj, s kapitálom sa poskytuje aj technická rada, marketing, zavedenie organizácie práce). Priebeh procesu poskytovania a užívania rizikového kapitálu. Úloha daňovej sústavy pri zvyšovaní hospodárskej aktivity subjektov.