Ancient process control and its modern implications. - Skrabec, Q.R
Skúsenosti z riadenia výrobných procesov v Egypte, antickom Ríme a Grécku, za použitia výrobných noriem, sú základom dnešného integrovaného procesu založeného na štatistickom riadení procesov. Príklady platnosti starých princípov z praxe popredných amerických podnikov.