Viacfaktorová korelačno-regresná analýza ukazovateľov efektívnosti využívania VTZ. - Sakálová, Elena
Uplatnenie metódy viacfaktorovej korelačno-regresnej analýzy. Matica párových korelačných koeficientov. Určenie vzájomných závislostí medzi prvkami VTZ strojárskeho podniku a odhalenie negatívnych stránok v činnosti podniku. Analýza ukazovateľov hrubej výroby, vlastných nákladov produkcie, fondovej návratnosti a rentability výrobných fondov.