<The> tools of quality. 6. Pareto charts. - Burr, J.T
Uplatnenie Paretových diagramov ako jednoho z bežne známych 7 nástrojov na zabezpečenie akosti. Paretov diagram umožňuje identifikáciu hlavných problémov pri hľadaní príčin nedostatkov v akosti produkcie. Ukážka zostavenia diagramu. Postup pri zbere údajov pre diagram účastníkmi procesu.