Distribuovaný systém riadenia bázy dát v sieťovom prostredí. - Vološin, Martin
Použitie systému Btrieve (fy Novell) na budovanie distribuovanej siete a jeho hlavné vlastnosti. Riadenie simultánneho prístupu k dátam a cesty zabezpečenia ich ochrany. Výkonné funkcie systému. Práce systému. Program BSERVER, BREQUEST a BROUTER. Odovzdávanie informácií a riadenia pri práci systému.