LPS - systém pro řešení úloh lineárního programování na mikropočítačích. - Januška, K.
LPS ako systém riešiaci úlohy lineárneho programovania na strednom počítači a jeho implementáciu na mikropočítače, ktoré pracujú pod operačnými systémami typu CP/M alebo MS DOS. Príkazy na riadenie systému. Program LPDX na riešenie úloh vektorovej optimalizácie. Prevedenie systému na mikropočítače s jazykom TURBO PASCAL. Príkazy pre systém LPS a jeho prednosti.