Od logiky k logickému programování. - Zlatuška, J.
Logické programovanie umožňuje používať tzv. logiku Hornových klauzulí ako programovací jazyk s dobre definovanou deklaratívnou a operačnou sématikou. Prehľad základných pojmov v tejto oblasti, konštrukcií dôkazov a vzťahov medzi deklaratívnou a operačnou sématikou vzhľadom k výpočtom definovaným pomocou SLD-rezolúcie. Zhrnutie niektorých čęt jazyka Prolog ako praktickej realizácie princípov logického programovania.