Aktuální problémy územního plánovaní venkova. - Bedrna, J.
Vplyv zmien spoločensko-ekonomických podmienok po r. 1948 na premenu vidieka. Príklad konkrétneho riešenia hlavných tematických okruhov územno-plánovacej problematiky regiónu Litoměřicko. Vývoj sídelnej štruktúry v mestách a na vidieku ich vzájomná účinnosť a spolupôsobnosť. Otázky zachovania prírodných, krajinných a kultúrnych hodnôt v území.