Obnova venkovského osídlení.
Závery a odporúčania pracovného seminára poriadaného MŽP ČR a TERPLANOM v r. 1990 v Srní. Riešenie problematiky obnovy vidieckeho osídlenia v špecifických podmienkach osídlenia ČSFR a negatívnych dôsledkov direktívnych zásahov do jeho vývoja. Možnosti legislatívnych opatrení, nové formy poľnohospodárskej výroby a rozvoj nepoľnohospodárskej ekonomickej základne vo vidieckych sídlach.