Abuse of drugs other than alcohol and tobacco in the Soviet Union. - Schaeffer Conroy, M.
Dokladá sa, že používanie opiátov a drog mimo alkoholu a tabaku bolo v ZSSR vážnym problémom už za prvej svetovej vojny a občianskej vojny v rokoch 1918-1920. V 30. rokoch sa údaje o narkománii neobjavujú. Sociálne, kultúrne a zemepisné príčiny narkománie v ZSSR. Vzťah k alkoholizmu. Novšie poznatky o narkománii v ZSSR.