Ekonomika stárnutí. - Urban, J.
Prognózy demografického vývoja vo vyspelých krajinách konštatujú trend k postupujúcemu stárnutiu obyvateľstva. V súvislosti s týmto javom vznikajú dva nové problémy: dopad stárnutia obyvateľstva na ekonomický rast a dopad na verejné financie a systémy sociálneho zabezpečenia. Riešenie týchto problémov.