Transformace ekonomiky a adaptabilita podnikové sféry. - Hanzlová, D.
Skúmanie ekonomických problémov súvisiacich na jednej strane s paralyzovaním adaptability mikrosféry, s obmedzovaním manévrovacieho priestoru mikrosféry a na strane druhej s limitovaným objemom reálnych zdrojov, s ktorými disponuje štát. Vymedzenie priestoru pre adaptáciu podnikovej sféry a rozbor nevyhnutnosti a možností štátnej intervencie do podnikovej sféry.